Kaasassortiment

“Kaas kan op verschillende manieren ingedeeld worden„

kaasassortiment43Kazen zijn aan de hand van verschillende manieren in te delen en dit volgens soort melk (bv koemelk, geitenmelk, biologische melk, rauwe melk, gepasteuriseerde melk, …), rijping (kaas kan vers of gerijpt zijn: bv 4 à 8 weken gerijpt; 4 à 10 maanden, …) , vetgehalte (bv mager, halfvet, vet; 20+, 40+, …), hardheid of vochtgehalte (bv zachte kaas, halfharde kaas, harde kaas, …), type korst (bv kaas met gewassen korst, met schimmelkorst, zonder korst, …), smaak (bv zachte smaak, pittig, kruidig, fris, romig, …), regio (binnenlandse en buitenlandse kaas, Vlaamse en Waalse kaas, Limburgse, Antwerpse, …) of plaats van productie (bv hoevekaas, fabriekskaas, …).
De meest gebruikelijke methode is echter om de kazen in te delen volgens onderstaande types.

comté-kaas43
Harde Kazen
Tomme-De-Savoie43
Halfharde Kazen
rambol-noten43
Zachte Kazen
smeltaas-cheddar43
Smeltkazen
verse-kazen43
Verse Kazen
Dana_Blue43
Blauw aderkazen
geitenkaas43
Geitenkazen
chaumes43
Rode Korstkazen
brie43
Witte Korstkazen
alfabetkleur43
Kazen, A-Z

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”