Zilveruitjes

zilveruitjes_43Zilveruitjes zijn niet alleen lekker, maar ook nog gezond! Ze bevatten niet alleen veel vitamines (A, B, C en E), maar zijn ook rijk aan antioxidanten. Ze bevatten daarenboven weinig calorieën en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen in tijden waarin de nadruk op gezonde voeding ligt.
De grootte van een zilveruitje is maximaal 1,5 centimeter. Zilveruitjes worden opgelegd in de perfecte combinatie van azijn (zuur), al dan niet met suiker (zoetzuur) en al dan niet met verschillende kruiden om een lekker fris smaakje te bekomen, met de juiste zoutige smaak. Zilveruitjes danken hun naam aan de zilverkleurige glimmende schil die ze krijgen door de azijn waarin ze zijn ingelegd. Net als augurken zijn zilveruitjes heel goede smaakgevers bij koude of warme vleesgerechten. Door hun zurige smaak zijn ze meest geschikt als garnituur of als aperitiefhapje met een lekker stukje kaas. Ze worden vooral voor garnering van blokjes kaas, huzarensalades, zalmsalades en vleesschotels gebruikt. Omwille van hun klein formaat zijn ze ook makkelijk te verwerken in stoofschotels, of meegekookt in de soep. Zilveruitjes smaken heerlijk bij gestoofd konijn, kalfsvlees of een gehaktbal met saus/jus. Zilveruitjes misstaan ook niet tussen tapas gerechtjes en bij filet americain of fijne vleeswaren zal hun zure smaak je gastronomische genot zeker verhogen. Een ander groot voordeel is dat ze klaargemaakt verkocht worden, geen tranende ogen dus! Vers zijn ze niet vaak verkrijgbaar. Ondanks de afwijkende maat en kleur zijn zilveruien ‘gewone’ kleine uien. In plaats van zilveruitjes kan je ook gewoon kleine sjalotjes gebruiken. Zilveruitjes zijn in glazen potjes verkrijgbaar. Zilveruitjes zijn zeer lang houdbaar. Wanneer de pot eenmaal is geopend, moet deze in de koelkast bewaard worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s