Tomaten, Gezeefde

Tomaten, Gezeefde43Gezeefde tomaten of passata: een ideale tomatenbasis. Dit tomatenproduct kent de laatste jaren een grote expansie, omdat het weinig zorg vraagt in de alledaagse keuken. Passata wordt verkregen door verse tomaten te persen, te verhitten om gisting tegen te gaan, en door het vloeibare gedeelte met het tomatenvlees te scheiden van de zaadjes en pellen. Een gedeelte van het water wordt reeds verwijderd door verdamping. De Passata is speciaal bedoeld als basis voor allerlei tomatengerechten en wordt op verschillende manieren verpakt. Het is verkrijgbaar in blik-, glas- en brik verpakkingen. Blik en glas worden gesteriliseerd, gevolgd door een stoombehandeling onder atmosferische druk om daarna afgekoeld te worden op kamertemperatuur. Op deze wijze is het mogelijk een lange houdbaarheid te geven. Wat betreft de brikverpakking maakt men gebruik van voortdurende sterilisatie van het vloeibaar product waarna het verpakt wordt in steriele verpakkingen. Dit laatste proces geeft een hoog voedzaam en natuurlijk kwaliteitsproduct door gebruik te maken van een HTST behandeling waardoor de kwaliteit behouden blijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s