Gepelde Tomaten

Gepelde-tomaten43Een traditioneel product. Dit product, oorspronkelijk uit Zuid Italië (Campania, San Marzano), wordt gemaakt van onbewerkte verse rijpe mooie tomaten, met een typisch langwerpige fruitlook. De verse tomaten worden machinaal geoogst, gewassen en daarna gesorteerd door een optische controle die de groene of onrijpe tomaten samen met het plantenafval verwijdert. De tomaten worden onder stoom (ongeveer 95°C) verwarmd en worden machinaal gepeld met behulp van roterende borstels. Op de transportband wordt nogmaals een manuele controle uitgevoerd om beschadigde tomaten of eventueel resterende stukjes pel te verwijderen. De tomaten worden daarna via transportbanden naar de verpakkingsmachine geleid. Nadien wordt er tomatensap bijgevuld om de tomaten in de blikken optimaal te bewaren tijdens het transport. Alsook om tijdens het steriliseren een gelijke temperatuur te bekomen. Na hermetische sluiting van de blikken worden ze gesteriliseerd op 120°C om hun bacteriologische kwaliteit te kunnen garanderen. De sterilisatietijd hangt vooral af van het product en de grootte van het blik, daar dit moet doordringen tot in de kern van het blik. Deze succesvolle “warmte conservering” of sterilisatie zorgt voor de vernietiging van alle bacteriën zonder gebruik te maken van enig chemisch product. Op deze wijze bekomt men een kwalitatief product, luchtledig, met behoud van smaak, kleur, voedingsstoffen (vitamines) en met een lange houdbaarheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s