Groene Olijven

Groene-olijven43Groene olijven zijn grote olijven. De vorm is licht gebogen en het vruchtvlees is stevig. Ze worden met de hand geplukt gedurende de rijpingsperiode meteen na het bereiken van de maximale grootte voordat ze verkleuren. De olijven worden gesorteerd op grootte wat wordt uitgedrukt in aantallen per kilogram. De groene olijven worden vroeg in het seizoen geplukt om op die manier hun eigenschappen te bewaren. Ze hebben een typisch uitgesproken smaak. Deze olijven zijn vooral zo populair, omdat ze gemakkelijk verder bewerkt kunnen worden. Een populaire bewerking is het vullen van de olijven met knoflook, paprika, geitenkaas, enz …
Ga voor kwaliteit! Groene olijven worden soms groener gekleurd (E140). Het additief E140 is niet per se schadelijk, maar de aanwezigheid op het etiket is een goede indicatie van de kwaliteit van de olijven. Je kunt deze olijven gemakkelijk onderscheiden aan hun onnatuurlijke effen groene kleur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s