Biber salçasi

Biber salçasi43Biber salçası of biber salça is een Turkse rode paprikapuree of peperpuree gemaakt van Turkse rode puntpaprika’s.
Biber salçası kent nog eens 2 varianten, namelijk tatli biber salçası en aci biber salçası of zoete en scherpe paprikapuree. Het is gemaakt van rode Spaanse pepers. De één is dus van zoete pepers en de andere van scherpe pepers. Als je het pittig wilt hebben dan kun je het ook eventueel mengen: zoet met scherp. Je moet sowieso nooit te veel aci biber salçası gebruiken want dan gaat de smaak erg overheersen, een mespunt is vaak al genoeg. Je kunt ook iets van beiden gebruiken. Of gewoon een beetje uitproberen wat je zelf het lekkerste vind. Een gedeelte met tatli biber salçası en een gedeelte met aci biber salçası.
Een advies, koop de salça in pot, niet uit blik. Als je er dan wat olijfolie boven op giet dan bederft het niet en kun je het heel lang bewaren in de koelkast. Salçası of salça zijn te koop bij Turkse winkels/supermarkten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s