Zuurkool

zuurkool43Zuurkool is witte en/of savooikool met zout, samengeperst in een inlegvat, en ontstaat door melkzuurgisting, de meest natuurlijke manier voor het conserveren van groenten. De groente is rijk aan vitamine C en bevordert de spijsvertering, terwijl een glaasje van het gistvocht (bijvoorbeeld zuurkoolsap) de eetlust opwekt. Het is trouwens een misverstand dat zuurkool uit het vat gezonder zou zijn dan die uit een pakje: vitamine C gaat immers langzaam verloren door contact met lucht! Na een badje in wat water of melk wordt de smaak van verse zuurkool verzacht. Rauw of kort gekookt is de smaak het lekkerst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s