Zilveruitjes

zilveruitjes-43De meeste zilveruitjes die we kennen zijn de in azijn ingelegde kleine uitjes. Zilveruitjes zijn dan ook niet groter dan 2 centimeter. Ze danken hun aanduiding zilver aan hun – vanwege de azijn – glimmende witte schil. Andere uien zijn veelal geel of rood. Zilveruien worden vooral gebruikt om, zoals hierboven beschreven, in het zuur, maar ook in het zoetzuur in te maken. Vers zijn ze bijna niet te verkrijgen.
Net als augurken zijn zilveruitjes heel goede smaakgevers bij koude of warme vleesgerechten. Bij filet americain of fijne vleeswaren zal hun zure smaak je gastronomische genot verhogen. Denk eraan om enkele gekonfijte uitjes toe te voegen aan vleessauzen voor bij warme recepten, bijvoorbeeld bij een gebraad of stoofschotels, zoals Bœuf Bourguignonne. Een ander idee is om enkele uitjes in de vleespan te stoven voordat je ze blust…: perfect als sausje bij varkenskotelet of kipfilet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s