Wortelen

Zomer-Wortelen43Wortelen zijn zeer gezonde en multi-inzetbare groenten. Je kunt ze rauw eten met een dressing, maar je kunt ze ook gestoofd, gekookt of verwerkt in taarten, puree en stoofpotjes klaarmaken. Of maak eens wortelsap, ook heel lekker. Krab wortelen liever af dan ze te schillen, want de vitamines bevinden zich net onder de schil. Was ze goed in een beetje water en snij de uiteinden af. Daarna kun je wortelen op verschillende manieren snijden: in schijfjes, in julienne, in brunoise of geraspt. Wortelen zijn rijk aan vezels, helpen je spijsvertering en bevatten bovendien veel caroteen. Door zijn hoog vezelgehalte regelt de wortel de darmtransit. winterwortelen43Hoe gekleurder de wortel, hoe meer caroteen hij bevat. Caroteen is een antioxidant die vrije radicalen onschadelijk maakt. Wortelen worden het hele jaar door verkocht. Bij de aankoop moet je erop letten dat de wortelen mooi glanzen en een intense kleur hebben. Kies de vaste en krokante wortelen eruit.
Wortelen hangt af van het seizoen, zo kan je kiezen uit:

Recepten met wortelen:

A – L

M – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s