Witte kool

witte-kool43Witte kool is een zogenaamde sluitkool en door zijn stevige structuur een goede bewaarkool. Witte kool (en kool in het algemeen) is eigenlijk een beetje een vergeten groente. Je kunt er het hele jaar van genieten, het is een budgetvriendelijke groente en enorm veelzijdig. Witte kool is uiteraard de basis voor zuurkool of choucroute. Maar laat je daarnaast ook eens verleiden tot een heerlijke soep, hutsepot of gehaktschotels met witte kool. Verwijder voor gebruik de buitenste lelijke bladeren, snij de kool in vieren en snij de stronk eruit. Spoel de parten onder de kraan en snij de kool in repen. Hou de kooktijd kort, 10 à 15 minuten. Tegenwoordig is ook panklaar gesneden witte kool verkrijgbaar.
Bewaar witte kool liefst in zijn geheel op een koele en donkere plek. Gesneden kan je hem enkele dagen in de koelkast houden. Reken 300 à 400 gram gekookte witte kool per persoon voor warme bereidingen. Voor salades heb je slechts 75 tot 100 gram per persoon nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s