Waterkers

waterkers43Waterkers heeft ronde, donkergroene blaadjes. Waterkers of ‘cresson’ is een doorlevende waterplant die voorkomt in heldere beken en rivieren. Waterkers is lekker en mooi als garnering van gerechten. De frisse en peperige bladeren kunt u verwerken in salades, bijvoorbeeld met geitenkaas. Ook waterkerssoep is heerlijk. In Frankrijk wordt ‘cresson’ ook vaak verwerkt in soepen of sauzen. Je kunt waterkers op zich eten, maar je kunt het ook bakken in een sauteuse. Maak het klaar met wat boter, zoals je spinazie bereidt. Waterkers is een echte vitaminebom (met onder andere vitamine C en provitamine A). Waterkers helpt om de eetlust op te wekken.
Waterkers wordt het best vers gegeten. Let er bij het kopen op dat de blaadjes stevig en donkergroen zijn.
Je kunt waterkers enkele dagen in de koelkast bewaren in een bodempje water dat af en toe ververst wordt. Spoel de bladeren voor gebruik voorzichtig in water en laat ze uitlekken. Je kunt het hele jaar door waterkers in bosjes kopen. Verwant aan waterkers is de tuinkers, die kleinere blaadjes heeft en pittiger smaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s