Venkel

venkel43Venkel, een aromatische plant, wordt geteeld voor zijn verdikte bladstelen (knol), maar ook de zaadjes én de groene, pluizige uitlopers zijn bruikbaar (al was het maar ter garnering). Venkel heeft een zoete, anijsachtige smaak, remt de honger, is snel gaar, licht verteerbaar en werkt zelfs maagverzachtend. Rauw kan venkel versneden worden in slaatjes of op sandwiches, maar je kunt ze evengoed koken, grillen of stoven. Past heel goed bij verse room en als vulling van vis die in de oven gaat. Het gebruik in soep en met andere stevige groenten is een klassiek gegeven. De gehakte bladeren doen het heel goed in salades, bij aardappelen, in een rijstschotel of in een saus voor deegwaren. Als je hem vers koopt, moet hij wit, stevig, mooi rond en zonder vlekken zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s