Topinambour

Aardperen43Aardperen of topinambour zijn knolvormige wortels van een winterharde plant uit Noord-Amerika. Door zijn grillige vorm zijn de knollen wel niet eenvoudig om te schillen, daarom kunt u ze best eerst koken en daarna onmiddellijk schillen. Aardperen zijn lekker gestoomd, gekookt, of gepureerd. Aardperen hebben een smaak die wat op artisjokken lijkt, zijn licht verteerbaar en bevatten een heleboel voedzame bestanddelen. Bovendien bevatten de knollen zeer weinig glucose (suikers) en komen de koolhydraten in aardperen voor in de vorm van inuline, die geen effect heeft op het glucosepeil, wat deze groente bijzonder geschikt maakt voor diabetespatiënten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s