Tomaten

verschillende-tomaten43De tomaat is de rijpe vrucht van een giftige plant en is afkomstig uit Mexico en Midden-Amerika. De tomaat wordt als groente gegeten, kan zowel rauw als gekookt. Tomaten zijn ook geschikt voor salades, soepen, sauzen en warme bereidingen. Er bestaan meerdere vormen van tomaten: pruimtomaten, kerstomaten, trostomaten, vleestomaten, gewone ronde tomaten, … (voor meer info over deze tomaten, zie desbetreffende tomaten). Tomaten bevatten veel vitamine C, A, B1, B2 en B6 en de mineralen kalium, fosfor en magnesium. Tomaten werden ook als afrodisiacum aangeprezen, vandaar de bijnaam “pommes d’amour” in het Frans. Hoewel er het hele jaar door tomaten in onze winkelrekken liggen, is het hoogseizoen voor deze vrucht de periode van mei tot oktober. Je kunt rijpe of minder rijpe tomaten, vlezige en sappige of minder vlezige en sappige tomaten kiezen naargelang de variëteiten. Let bij de aankoop wel op dat ze nog stevig en vast is en een gladde, gelijkvormige schil heeft. Ga af op je reukzin en kies voor de best ruikende tomaat. Tomaten worden bewaard bij kamertemperatuur, in de fruitkorf of op een bord. Bewaar ze niet in de koelkast, want daar zouden ze hun smaakkwaliteit verliezen.

Recepten met tomaten:

A – L

M – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s