Spruiten

spruiten43Spruitjes waren er al in de 13de eeuw, maar ze werden in de lage landen pas echt bekend in de 19de eeuw onder de naam “choux de Bruxelles” (Brusselse kool). Spruitkolen of spruitjes werden in 1821 voor het eerst in de omgeving van Brussel geteeld, waren een succes en werden al snel een belangrijke wintergroente in heel Europa. In het Engels sprak men van en spreekt men nog steeds van “Brussels sprouts”. De vroegere rassen hadden een meer uitgesproken smaak dan de tegenwoordige rassen. Daardoor wordt de smaak van de spruitjes van nu wat meer gewaardeerd. Veel mensen eten ze ook het liefst als er een keer de vorst overheen is gegaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s