Spinazie

Jonge spinazie43Spinazie, een bladgroente met donkergroene bladeren en harde nerven, is een veelzijdig licht verteerbare groente die je kunt wokken, koken of stoven (eventueel met een klontje boter), maar zelfs ook rauw kunt verwerken. Spinazie slinkt enorm tijdens het koken, begin dus met een volume dat groot genoeg is: 200 – 300 g rauwe spinazie per persoon is normaal voldoende.
De spinazie moet mooi groen en stevig zijn. Zodra de bladeren minder fris ogen, is het vitamine C-gehalte al sterk afgenomen. Je kan ook opteren voor diepgevroren spinazie, want die heeft dezelfde voedingswaarde als verse spinazie. Om te vermijden dat uit de nitraten in de spinazie de zeer giftige nitrieten gevormd worden, moet je de spinazie wassen zonder ze te laten weken en ze snel na het klaarmaken opeten. Bij het opwarmen (koken) gaan veel vitaminen verloren. Kies voor een bereiding zonder water (bijvoorbeeld in een kom waarvan je de bodem al dan niet met boter hebt ingesmeerd). Omdat spinazie echt heel weinig calorieën bevat, moet je niet bang zijn om ze met room klaar te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s