Selder, Selderij

selderij43Er zijn verschillende soorten selder, zoals knolselder, bleek- of ook wel witte selder genoemd en de groene, snij- of soepselder. Selder laat zich smaken in een verkwikkende soep, maar je kunt er ook vele andere bereidingen mee verbeteren. Het is raadzaam om selder niet te lang te bewaren – tot maximum enkele dagen in de groentela onderaan van de koelkast. Vooraleer de selder verwerkt wordt, moet je hem eerst grondig spoelen. Het onderste witte gedeelte met fijne worteltjes wordt afgesneden. De blaadjes bovenaan kan je net zoals de stengels verwerken in soepen of andere gerechten. Selder kan je koken, stoven of roerbakken. Zie ook ‘Bleekselder en Groene Selder’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s