Rode Kool

Rode kool43Rodekool is een fel onderschatte harde groente, omdat veel mensen eigenlijk niet goed weten hoe ze het smaakvol moeten bereiden. Rodekool wordt over het algemeen fijngesneden of geraspt gegeten. Gekookt behoort rodekool tot de traditionele wintergroenten. Rodekool verliest wel zijn mooie donkerrode kleur tijdens het koken: om deze kleur beter te behouden voegt men wat citroensap of azijn aan het water toe (zo niet wordt de kool blauw/grijs). Hierdoor wordt ook de kool ook wat sneller zachter. De smaak van rodekool kan verrijkt worden door de toevoeging van kruidnagel, laurier, tijm, kaneel, suiker en/of rode wijn, maar vooral appel en/of rozijnen. Hierdoor zal de koolsmaak minder overheersen en de groente wat zoeter smaken. Rodekool kan ook rauw gegeten worden, tenminste als je hem fijn zeer raspt. Als je rauwe rodekool zachter wilt hebben, marineer je hem best (in bijvoorbeeld vinaigrette of yoghurt) en hierdoor is het als salade ook makkelijker te verteren. Rauwe, al dan niet gemarineerde, kool geeft een frisse toets aan uw lente of zomergerechten, maar kan ook een heerlijke aanvulling zijn bij een winterse salade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s