Radijs

radijs43Eigenlijk is ‘radijs’ een verzamelnaam voor een hele resem pikante groenten. Ze worden over het algemeen ingedeeld in 3 categorieën: de “grote radijzen” (ook “zwarte radijs” genoemd), de Japanse radijzen (ook Daikon genoemd) en de “kleine radijzen”. Hier gaat het over de laatste categorie, namelijk de rode bolletjes, die een pikante toets geven aan salades of garnituur bij een broodje. Die peperachtige smaak hangt niet alleen af van de variëteit maar ook van de grond waarin de radijsjes geteeld zijn. Je moet ze enkel nog wassen en eventueel in schijfjes snijden om je gerecht een krokante bite te geven. Kijk bij het aankopen naar radijzen die stevig zijn met mooi fris loof. Dat loof, dat ontzettend rijk is aan vitamine C, kan je trouwens ook in een soepje verwerken.
Het radijzenseizoen loopt van april tot september. Radijzen zijn licht en leveren weinig energie. Omdat ze veel vezels bevat, vergemakkelijkt de radijs de darmtransit. Idealiter worden radijzen snel gegeten want hoe verser, hoe krokanter en smakelijker ze zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s