Puntpaprika

puntpaprika43De puntpaprika onderscheidt zich van de paprika door zijn langwerpige vorm en zijn smaak. Puntpaprika is vol van smaak, maar nog veel zoeter dan de gewone paprika en omdat er geen of toch heel weinig zaadlijsten in zitten ideaal voor ‘uit-het-vuistje’, het is hapklaar. De volle smaak valt goed te combineren met gerookte producten, zoals kip, tahoe , vlees of vis of rauw te verwerken in salades. Of in de lengte doorgesneden en opgevuld voor een smakelijk en origineel voorgerecht. Of gewoon als aperitiefhapje of tussendoortje. De smaak van de puntpaprika is minder scherp, geeft geen nasmaak en bovendien super gezond. Kortom, diegenen die hem geproefd hebben, willen meer. Puntpaprika is oorspronkelijk afkomstig uit Turkije en kleuren van lichtgroen, geel, oranje naar rood, zijn ongeveer 20 cm lang en aan de schouders ongeveer 4 cm breed.

Recepten met puntpaprika:

A – L

M – Z

  • x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s