Pruimtomaten

Pruimtomaten43Pruimtomaat, ook wel Roma-tomaat, pomodori of Italiaanse tomaat genoemd, is een langwerpige eivormige tomaat. Ze worden vooral op Sicilië en in Campanië rond de Vesuvius verbouwd en zijn ideaal voor sauzen en puree’s, omdat ze vlezig en makkelijk pelbaar zijn. Het vaste vruchtvlees is zeer smakelijk en zoet. Bevat nauwelijks zaadjes. De verse pruimtomaat is vooral de laatste jaren bekend geworden, maar in blik zijn ze al veel langer verkrijgbaar. Er zijn ook tros-pomodori en mini-pomodori verkrijgbaar.

Recepten met pruimtomaten

A – L

M – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s