Pastinaak

Pastinaak43Pastinaak is een witte wortel met een pittige smaak. De groente is zoeter dan een gewone wortel en is ook iets zachter van textuur. De smaak heeft veel weg van knolselder met een vleugje anijs. De smaak van pastinaak is zelfs beter als er de vorst overheen is gegaan. Daarom is het dan ook een echte wintergroente, je vind het in je supermarkt van oktober tot maart. Pastinaak is een veelzijdige groente: kan zowel rauw als gekookt, gestoofd of gebakken worden gegeten. Men kan het verwerken in soep, stoemp/stamppot, hutsepot, stoofschotels of rauwkostsalades en, zoals aardappelchips, frituren. De wortel kan je ook gemakkelijk combineren met andere wortelsoorten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s