Paprika

Paprika43Meest voorkomend paprika’s zijn de rode, groene en gele variëteiten, maar je vindt ook oranje en donkerbruine paprika’s. Ze zijn op hun best gestoomd of ontveld en geroosterd. Paprika’s zijn praktisch het hele jaar door te verkrijgen, maar de topmaanden zijn mei tot oktober.
De paprika’s ontvellen, hiervoor gaan we de paprika’s in zijn geheel roosteren:

  • Men kan dit ook op de barbecue.
  • Of aan een vork geprikt boven een gasvlam (deze manier gaat iets vlugger dan onder de grill of barbecue, maar niet iedereen heeft een gasfornuis).

Haal vervolgens de paprika’s na het roosteren uit de oven (of van de barbecue of gasvlam) en laat ze in een plastiek zak afkoelen.
Ontvel de paprika’s (desnoods in een kommetje water of onder stromend water), snij ze in lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s