Mibuna

mibuna43Deze traditionele Japanse bladkool is afkomstig uit Mibu, in de Kyoto prefectuur, en is nauw verwant met mizuna, maar heeft grotere en meer afgeronde, niet ingesnede, bladeren. Mibuna heeft speervormige, donkergroene blaadjes met lichte nerf. Mibuna is een delicate en ongewone plant in de mosterdfamilie die al eeuwen in Japan wordt geteeld. Het is een groente die daar gekend staat als “Kyo yasai”. De smaak is licht peperachtig zoals jonge rucola, maar de smaak wordt niet heftiger als de bladeren groeien zoals bij rucola wel het geval is. Deze bladkool heeft weinig bewerking nodig. Geniet van de milde mosterd smaak in een salade of als een groen bijgerecht, kort gekookt of gestoomd. Met deze groente kan uitstekend gewokt worden, voeg de groente dan wel pas op het einde toe. Mibuna past ook goed in een soep of in aardappelpuree.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s