Kool

4545_KoolKool is een eetbare plant van de familie van de kruisbloemenfamilie. Ze is afkomstig uit West-Europa, waar ze in het wild groeide. De teelt startte ongeveer 4000 jaar geleden. Er bestaan meerdere soorten kool, waarvan de meest gekende zijn: bloemkool, rode kool, groene kool, spruitkool, witte kool, broccoli, boerenkool, savooiekool, Chinese kool, …
Naar gelang van het type kool vind je ze in de winkelrekken op verschillende tijdstippen van het jaar, maar ze worden vooral van oktober tot maart het meest geconsumeerd.
Bij de aankoop moet de kool zwaar en dicht zijn. De bladen moeten nauw aansluiten, stevig zijn en glanzen. Kool wordt bewaard in de groentebak van de koelkast. Ze mag daar één week blijven liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s