Kombu

kombu43Kombu is zeewier dat veel in de Japanse keuken wordt gebruikt. Het is gedroogd en in lange dunne repen verkrijgbaar. Kombu is erg rijk aan jodium. Je kan kombu gebruiken om smaak te geven aan een grote verscheidenheid van gerechten. Voor gebruik veegt u ze licht af om ze daarna zachtjes te pocheren. Kombu wordt meestal gebruikt om bouillon van te maken, maar het zeewier is ook lekker in salades en als groente bij vis. Kombu bevat natuurlijk glutamaat dat als smaakversterker werkt en alle gerechten verfijnt waar het aan wordt toegevoegd. Als er zich een fijn, wit poeder op de gedroogde stukken afzet is dat een teken van bijzondere kwaliteit dat aangeeft dat dit stuk uit het midden van de plant komt. Als je een stukje kombu samen met bonen kookt, verhoogt dat de verteerbaarheid van je bonen. Kombu kan je vaak kopen in de Chinese supermarkt en ook in natuurvoedingswinkels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s