Knolraap

meirapen43Knolraap, ook meiraap, meiknolletje, knol of raap genoemd, is een oude, bijna vergeten groente. Hutsepot, een typisch winters stoofpotje bevat wel nog eens die heerlijke groente. Voor de komst van de aardappel was de raap een hoofdingrediënt van vele menu’s. Daarna bleef de raap gewaardeerd als veevoeder. Nu delen we de raap in onder ‘oude en vergeten groenten’. De raap behoort tot de familie van de kruisbloemigen, net als de kolen, broccoli, koolraap, radijs … het is een koolgewas. Knolrapen moeten niet verward worden met de koolraap, deze is een stuk groter, een stuk harder en minder zoet van smaak. De naam ‘meiraap’ duidt op het feit dat de knolraap alleen in het voorjaar geteeld wordt, de plant is niet winterhard. De knolraap heeft een witte kleur met een paarsachtige kop. Knolrapen worden in de keuken het meest gebruikt. Knolrapen kunnen rauw gegeten worden, alsook in salades verwerkt worden. Maar ze kunnen ook op dezelfde manieren bereid worden als de aardappel: koken, bakken, stoven, frituren, rauw of in soep, allemaal heerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s