IJsbergsla

ijsbergsla43IJsbergsla of ijssla is een slasoort die begin 20e eeuw in Californië (USA) geïntroduceerd werd onder de naam “Iceberg”. Deze slasoort kreeg deze naam vanwege het transporteren van de sla per trein van de west naar de oostkust waarbij voor de houdbaarheid een berg ijs op de sla werd gedaan. IJsbergsla is een soort kropsla die er uitziet als een kool. De lichtgroene bladeren vormen een erg dichte krop. De bladeren zijn fris en knapperig en smaken pittiger dan die van gewone sla. IJsbergsla is het hele jaar door verkrijgbaar en er bestaat ook een rode variant. De sla is zeker een week houdbaar in de koelkast. Bij koude bereidingen snij je de nerven best niet weg want die geven net de pittige smaak. Je kunt de groente echter ook stoven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s