Hiziki

Iziki43Iziki of Hiziki, dat groeit als struik in de Japanse zee, is een diepblauw, bijna zwart spaghetti-achtig zeewier. Het wordt met messen losgewrikt, naar boven gehaald en in de zon gedroogd. Het is rijk aan mineralen. Voor de bereiding laat je de hiziki minstens 15 minuten in ruim water weken. Vervolgens kook je het 30 tot 60 minuten. Je kunt het serveren in salades, als groente of verwerken in kroketjes, soepen of groenteschotels. Hiziki wordt ook vaak op smaak gebracht met sojasaus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s