Groenlof

groenlof43Groenlof, de naam doet het al vermoeden, is nauw verwant met witlof. De officiele naam is groenlof, maar in Limburg/Nederland en Limburg/België wordt het Suikerbrood genoemd. Deze vergeten groente is een bladgroente waarvan de smaak ergens tussen witlof en andijvie ligt. Groenlof vormt spitse, langwerpige kroppen die een milde smaak hebben. De krop is groen aan de buitenkant en lichtgeel van binnen. Verwijder de groene toppen en eventueel de buitenbladeren, maar houd je van een beetje bitter, laat ze er dan aan. Groenlof is niet erg bekend, maar als u van witlof houdt, vind je groenlof ook lekker. Het kan zowel gestoofd, gekookt (als andijvie) als rauw (in een salade verwerkt) gegeten worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s