Frisée

frisee43Frisée is een andijviesoort en wordt ook wel krulandijvie genoemd. In tegenstelling tot gewone andijvie heeft frisée een wat lossere open krop, met krullerige sterk ingesneden bladeren. Het hart van de krop is geel, de bladeren aan de buitenkant zijn groen. Frisée heeft zijn naam te danken aan zijn gekrulde uiterlijk. De smaak van frisée is wat bitterder dan gewone andijvie, en dat geldt vooral voor de buitenste groene bladeren. Juist het lichte binnenste deel van de krop is lekker in een salade. Frisée wordt in principe alleen rauw gegeten en is heel makkelijk toepasbaar in allerlei salades en als garnering op het bord. Lunch, salade en diner zijn de favoriete maaltijden voor frisée, alsook in stamppotten/stoempen. Frisée is jaar rond verkrijgbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s