Courgette

courgettes43Courgettes zijn vruchtgroenten die tot dezelfde familie behoren als de augurk, meloen, komkommer en pompoenen. Oorspronkelijk stamt deze groente uit Midden-Amerika. Ze wordt zeer op prijs gesteld in de Franse, Afrikaanse, Aziatische en Italiaanse keuken. De meest gekende courgette is de langwerpige donkergroene, die trouwens heel goed lijkt op zijn neef de komkommer. Het vruchtvlees is witgeel van kleur en bevat kleine eetbare pitjes. Courgettes kunnen ook rond van vorm zijn en andere kleuren hebben, zoals grijs, wit, geel en bijna zwart. De slanke courgette is het lekkerst als die nog klein en maximaal 30 cm lang is. Kleine courgettes hoeven ook niet geschild te worden (de schil van jonge courgettes is niet zo dik en hard, maar zacht en eetbaar), en kunnen zo versneden gebruikt worden (enkel de kroon verwijderen). Een courgette kent heel wat bereidingswijzen, maar de bekendste zijn stoven, bakken en vullen. Dankzij hun zachte en tamelijk neutrale smaak, nemen courgettes makkelijk de smaak over van de andere ingrediënten waarmee ze worden bereid. Ze laten zich dan ook makkelijk combineren in allerlei gerechten: gevuld met (vegetarisch) gehakt als gegratineerde ovenschotel, gestoofd in curryschotels, in een zuiderse ratatouille, in ovengerechten, … en met courgettes kan je ook lekkere soepen bereiden.

Recepten met courgette (8 augustus, courgette dag)

A – L

M – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s