Cœur de Bœuf

coeur-de-boeuf43Dit is een oud maar nog altijd zeer gewaardeerd ras, met stevige, tamelijk grote, langwerpig ovale vruchten in de vorm van een ossenhart. Cœur de Bœuf onderscheidt zich van andere tomaten door de sterk afwijkende vorm van de vrucht. De tomaat is onderaan breder. Het is een stevige, vlezige tomaat met weinig zaadjes, rijk van smaak en zeer aromatisch. Ze bevat weinig water en dus veel vruchtvlees. Anders dan bij traditionele tomaten is hij al eetbaar als de schil nog groen is: de Cœur de Bœuf rijpt namelijk van binnen naar buiten. Een rode interne kleur en een groene vruchtwand geven bij het versnijden tot schijven een zeer attractief beeld. Geschikt voor ieders smaak: de groen-oranje tomaten zijn knapperiger, met een licht zure smaak, de rodere vruchten zijn iets zouter en smelten in de mond. Uiterst geschikt voor zuiderse slaatjes met milde kaassoorten zoals mozzarella.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s