Chinese Kool

chinese-kool43De benaming Chinese kool is eigenlijk verkeerd, want het is geen kool maar een bladgroente. Er zijn verschillende soorten Chinese kool, maar de meest gekende zijn de Chinese sluitkool en de paksoi. Hier bespreken we de Chinese sluitkool, in de warenhuizen spreekt men van Chinese kool. De bladeren van de Chinese kool zijn langwerpig en krullerig, heeft een hoger watergehalte dan andere koolsoorten en smaakt daardoor sappiger en frisser. Hij is lekker rauw in dunne reepjes verwerkt in salades, of gekookt, gestoofd of gebakken. Ze lenen zich ook zeer goed om er gevulde rolletjes mee te maken. Chinese kool is geurig, knapperig en heeft een ietwat zoetige smaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s