Broccoli

broccoli43Broccoli, het Italiaanse woord voor “scheutjes”, is één van de allerfijnste koolsoorten en is nauw verwant met bloemkool. Vooral in het zuiden van Italië is broccoli een belangrijk ingrediënt. Van de broccoli hoeft niets te worden weggegooid: de steel is net zo geschikt voor consumptie als de bloem, zeker als men broccoli gebruikt om soep of stoemp/stamppot te maken. Broccoli is perfect als hij beetgaar is, zeker als men het als bijgerecht of in een hoofdgerecht gebruikt. Een kooktijd van maximum 5 minuten volstaat dan. Broccoli wordt meestal gekookt of gebakken gegeten.
De stronk die overblijft na het verwijderen van de broccoliroosjes, kan men gerust ook meekoken en in de stamppot verwerken. Hiervoor de stronk dun schillen en in blokjes snijden en samen met de roosjes gaarkoken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s