Botersla

kropsla43Kropsla (sla) wordt ook wel botersla genoemd vanwege de boterzachte smaak. Deze slasoort heeft een dichte krop met rondom grote, brede bladeren. Kropsla bestaat grotendeels uit water. Het bevat weliswaar veel vitaminen en mineralen, maar zo goed als geen koolhydraten en eiwitten. Er zijn meer dan honderd variëteiten. Hoe groener de sla, hoe rijker hij is aan vitaminen en mineralen. Naast de alom bekende kropsla vind je ook ijsbergsla, krulsla, bindsla, radicchio, stengelsla of veldsla. Minder geweten is dat andijvie, witlof en wilde cichorei ook slasoorten zijn. Deze laatste soorten worden vaker dan de andere variëteiten warm gegeten, maar in feite is elk soort sla heerlijk in de soep of gekookt bij aardappelen of granen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s