Boerenkool

boerenkool43Boerenkool is eigenlijk de ‘oerkool’. Vanuit dit gewas evolueerden via selectie andere kolen zoals broccoli, spruitjes, witte kool, koolrabi enzovoort. Deze kool bracht zoveel andere soorten voort, dat we de oorspronkelijke kool, de boerenkool vergaten. Gelukkig zijn de vergeten groenten de laatste jaren aan hun come back bezig en is ook de boerenkool terug! Je vindt hem misschien nog niet in elke supermarkt, maar bij je bioboer of in de natuurvoedingswinkel kan je hem wel vinden. De boerenkool heeft heel wat voordelen: hij is lekker en heel erg gezond en niet zo duur als bv broccoli. De boerenkool heeft vrij taaie bladeren, je kan hem dus best even stomen of blancheren voor je hem verder verwerkt.
Een boerenkool is enorm veelzijdig en je kan hem zowel koken, roerbakken, smoren, stomen als in de microgolfoven klaarmaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s