Bleekselder

Bleekselder43Bleekselder is een kruidachtige plant met sterk ontwikkelende bladstelen. De stelen zijn groengeel van kleur. Bleekselderij is nauw verwant aan de blad- en knolselderij, heeft brede, volle stelen, is niet winterhard. Bleekselderij, ook wel witte selder genoemd, is minder sterk dan de groene snijselder. Toch kan de bleekselderij perfect gebruikt worden om een bouillon of een soep te kruiden. Bleekselder is vol van structuur en wordt ook gebruikt in sauzen, of kan rauw gegeten worden. Verder kan bleekselder gestoofd, gekookt, gestoofd of geroerbakt worden.
Vooraleer de selder verwerkt wordt, moet je deze eerst grondig spoelen. Het onderste witte gedeelte met fijne worteltjes wordt afgesneden. De blaadjes bovenaan kan je net zoals de stengels verwerken in soepen of in andere gerechten. Bleekselder kan door zijn zachtere smaak ook rauw gegeten worden, bijvoorbeeld als hapje met een dipsaus of bij een kaasschotel. Selder kan je rauw eten, koken, stoven of roerbakken. De groente is het hele jaar door verkrijgbaar. Ze komt uit eigen land en wordt ook geïmporteerd uit onder meer Israël, Spanje en Frankrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s