Batavia

groene-batavia43Batavia, een oude slasoort met oorsprong Duitsland en Italië, lijkt qua vorm op de gewone kropsla, maar is compacter en met sterk gebobbelde bladeren en een gegolfde bladrand. Er zijn lichtgroene, maar ook roodbruine varianten. Eigenlijk is het een hele authentieke slasoort en de voorloper van de hardere en knapperige ijsbergsla. Net als de meeste slasoorten is de smaak van de Batavia neutraal, deze sla is minder knapperig dan de ijsbergsla. De smaak van deze sla is zacht, ook een beetje bitter en het heeft een heerlijke, frisse nasmaak en een knapperige ‘beet’.
Je kunt er soep van maken, stoven, smoren, roerbakken, garneren en combineren met allerlei andere groenten.
De smaak van verse batavia is zo heerlijk fris dat het bij vlees, vis, kip, kaas, noten of eiergerechten past. Het grote voordeel van dergelijke sla is de lange houdbaarheid! Ze komen wel minder voor in de handel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s