Aubergines

Aubergines43De aubergine is de vrucht van de eierplant. Samen met tomaat , paprika en komkommer behoort ze tot de vruchtgroenten. De zeer veelzijdige vrucht komt oorspronkelijk uit India, maar wordt ondertussen ook in vele gerechten uit het Middellands-Zeegebied verwerkt. Meestal wordt ze warm klaargemaakt.
Bij het bereiden hoef je de aubergine niet te schillen. Wel was je ze eventjes en verwijder je de steel en het kroontje.
Wegens hun formaat en het vele water dat ze bevatten, zijn ze heel geschikt voor gestoofde schotels. Maar je kunt aubergines ook koken in water, stomen, frituren, grillen, roosteren of bakken in de oven. Het is een typisch ingrediënt van Griekse moussaka en Caviar d’Aubergines (auberginekaviaar). Ook gevuld smaken aubergines verrukkelijk. Aubergine past goed bij schapenvlees, courgette, tomaat en knoflook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s