Maïs

maïs43Maïs is geen groente, maar een graansoort afkomstig uit Midden-Amerika. Een zonnig kolfje, dat niet alleen lekker maar ook gezond is! De zoete en gele suikermaïs is de enige soort die wij als groente eten. Andere maïsvarianten zijn pofmaïs (gebruikt voor popcorn), mini-maïskolfjes (sneller gaar en superhandig voor in wokgerechten bijvoorbeeld), en voedermaïs (eigenlijk net zo lekker als suikermaïs). Een maïskolf op het rooster, met wat gesmolten boter en zout, is een eenvoudige lekkernij. En verder kent iedereen maïs ook in combinatie met andere groenten, in salades of quiches. Maar daarnaast smaakt maïs meer dan goed in een omelet, pannenkoekenbeslag of een soep. Voor veggies is maïs trouwens een erg dankbaar en smakelijk ingrediënt. Hoe jonger de maïskolf, hoe beter qua smaak. Ook een geplukte maïskolf verliest snel zijn smaak. Verpak hem in versheidsfolie en dan blijft hij nog zo’n 2 dagen houdbaar in de koelkast. Verse maïs is vooral verkrijgbaar in augustus en september. Natuurlijk kan jij je het hele jaar tegoed doen aan maïs in pot of blik. Vers of niet, beide vind je in de meeste supermarkten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s