Haver

Haver43Haver is een klassiek graan dat echter vaak over het hoofd wordt gezien. Haverzaden zijn afhankelijk van het ras wit, geel, grijs, rood of zwart. Na de oogst worden haverkorrels gewassen, gedroogd en geroosterd. Havermout is van het buitenste vlies ontdane haver die is gestoomd, onder een rol platgedrukt en vervolgens gedroogd. Havermeel bevat geen gluten. Het is licht verteerbaar en vergt een kooktijd van ongeveer 45 minuten. Haver is in zijn verschillende vormen inzetbaar voor een hele waaier van culinaire toepassingen, gaande van muesli tot smakelijke koekjes, havermoutpap en havermoutbrood, een combinatie van tarwe- en havermeel, gedecoreerd met havervlokken. Verder is er haverdrink, een goed alternatief voor melk. Haverdrink is te vinden in de natuurvoedingswinkel. Havermout vind je in alle voedingszaken, volkoren havermeel is verkrijgbaar in natuurvoedingszaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s