Gerst

gerst43Gerst is één van de oudste gecultiveerde graangewassen. De ovale gerstkorrels zijn melkwit van kleur. De voedingswaarde van gerst hangt af van de manier waarop de korrels verder worden behandeld. Volkorengerst is gerst waarbij alleen het kaf verwijderd is. Deze korrels hebben de hoogste voedingswaarde. Je kookt ze in een gesloten pan gedurende een uur gaar. Parelgort is gepolijste en behandelde gerst die je als bindmiddel in soepen en stoofpotjes kunt gebruiken. In de supermarkt vind je vooral parelgerst of parelgort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s