Bulgur

bulgur43Bulgur, een Arabisch woord dat ‘gekookte/gestoomte, gedroogde en grofgemalen (gebroken) tarwekorrels’ betekent, is een typisch Midden-Oosters tarweproduct dat vaak gebruikt wordt op dezelfde manier als rijst. Een basisvoedsel in de Noord-Afrikaanse en Midden-Oosterse keuken, niet te verwarren met couscous. Harde tarwe, ook durum genaamd, levert een goudkleurige bulghur op. Rode tarwe leidt tot een roodkleurige bulghur. Om bulgur klaar te maken breng je 1 deel bulgur samen met 2 delen lichtgezouten water aan de kook. Laat enkele minuten koken en laat daarna een kwartiertje zwellen op een zacht vuur. Bulgur is lekker met prei, kikkererwten of noten. Een beroemde salade die met bulgur wordt gemaakt is Tabboulah, een salade met, behalve bulgur, tomaat, ui, citroensap, peterselie en andere kruiden. Bulgur is het vulmiddel bij uitstek voor köfte, Turkse gehaktballetjes. In het gehakt wordt bulgur verwerkt zoals bij ons brood of paneermeel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s