Duif

duifvHoutduiven mogen in Nederland gejaagd worden van 15/10 tot 31/1, in België van 15/09 tot 28/2. Buiten deze periode koop je alleen tamme, gefokte of geïmporteerde duiven. De tamme duiven zijn echter iets kleiner dan hun wilde soortgenoten. Meestal worden de hele duiven panklaar verkocht. De houtduif wordt vaak in het geheel aangeboden, bereid en geserveerd, maar duiven worden ook in delen verkocht, zoals borstfilet zonder vel. Bovendien kan je van het ontvleesd karkas, net zoals bij kip, een bouillon trekken. Een hele (hout)duif weegt circa 300-400 gram, reken op 1 duif per persoon. Karkas en pootjes zijn uitermate geschikt voor het vervaardigen van een bouillon/soep. Bij wilde duiven is de smaak veel uitgesprokener en de kleur wat donkerder. De gefokte duiven hebben daarentegen veel zachter vlees. De houtduif is jarenlang niet erg populair geweest in de Nederlandse keuken. Hier komt langzaam verandering in. Het dier is nog steeds ondergewaardeerd, wat de prijs ten goede komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s