Vijg, Gedroogde

gedroogde-vijgen43Er zijn vele soorten en aanduidingen voor gedroogde vijgen, echter, alle vijgen komen van dezelfde bomen. Dus meer de wijze van behandelen en/of verpakken bepaalt de aanduiding/kwaliteit. De meest bekende gedroogde vijgenkwaliteiten zijn de ‘Naturels’en de ‘Lerida’- vijgen. De gewassen en netjes in rollen opgetaste vijgen, in kisten of dozen verpakt, noemt men ‘Lerida’s ‘. De schone, ongewassen vijgen, verpakt in kist of doos, noemt men ‘Naturels’. Deze zijn sterker, dus langer houdbaar en lichter van kleur. Dit omdat ze niet, zoals de Lerida’s, met water zijn gewassen. Een gedroogde vijg die te lang ligt gaat versuikeren (vijgen bevatten 20% suiker). Op zich geeft dat niets, alleen het aanzien gaat achteruit. Zij worden wit. Het is absoluut niet schadelijk. Zeker de Naturel vijgen kunnen langer dan een jaar bewaard worden. Bewaar vijgen wel koel en op een donkere plek.
Kan gebruikt worden bij wild, stoofschotels en andere wintergerechten, in gebak (cakes, taarten), broodbereidingen, als gezond tussendoortje, bij kaasschotels, als knabbel voor de T.V., bij uw ontbijt (toevoeging bij yoghurt, platte kaas, muesli, …), …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s