Citroenen, Gekonfijte

Citroenen_gekonfijt43Gekonfijte citroenen zijn citroenen opgelegd in zout. Ze zijn in feite niet echt gekonfijt, maar men noemt het wel zo en zijn geschikt voor het maken van tajine. Je kan deze kopen op de markt, maar je kan ze ook zelf maken, dat lukt perfect. Hiervoor snij je niet-behandelde citroenen in partjes, maar zorg dat de partjes nog aan elkaar hangen (dus de citroenen niet volledig doorsnijden). Strooi tussen de partjes wat grof zout en doe ze vervolgens in een glazen bokaal. Strooi tussen de citroen nog grof zeezout. Duw de citroenen zo dicht mogelijk bijeen en zoveel mogelijk in de bokaal. Als de bokaal vol is, giet je de bokaal vol met kokend water, sluit de bokaal, laat afkoelen en zet ze vervolgens in een koelkast. Na 3 weken zijn ze gebruiksklaar.

Recepten met gekonfijte citroen

A – L

M – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s