Watermeloen

watermeloen43Deze vrucht behoort tot de familie van de komkommerachtigen. Ze bestaat voor 95% uit water en kent om die reden een lange traditie als dorstlesser. Met zijn gulle afmetingen, zijn hoog watergehalte en zijn weergaloos zomerparfum, is watermeloen een seizoensvrucht bij uitstek. Alle redenen zijn goed om een stuk watermeloen te eten: vieruurtje, dessert of gewoon als tussendoortje. Niet toevallig op het Afrikaanse continent zou de watermeloen al meer dan 5000 jaar genuttigd worden. Tegenwoordig zijn het vooral de Chinezen die zich als gekken op hun productie hebben gestort. Het zoete vruchtvlees dankt haar rode kleur aan het hoge lycopeengehalte, een sterk antioxidatieve stof. Voorts is watermeloen rijk aan vitamine A, B6 en C. Tegenstanders van de talloze zwarte pitjes kunnen zich dus troosten met de gedachte dat de meloenen uiterst gezond zijn. Suggestie: wanneer je een watermeloen aansnijdt, verwijder dan de pitten en snij hem in blokjes. Op die manier kun je ze niet alleen makkelijker opdienen, maar ook makkelijker bewaren en opknabbelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s