Vlierbes

vlierbessen43De vlierbes is een boom die in heel Europa voorkomt. De sterk geurende bloemenschermen kunnen als beignets worden bereid. Van de rijpe, zwarte bessen kunt u een lekkere jam maken. Belangrijk is dat vlierbessen even gekookt worden, want enkel tijdens het kookproces worden de giftige stoffen geëlimineerd. Wat overblijft is een rijkdom aan vitamine C, zeer efficiënt in de bestrijding van wintervirussen, zoals grootmoeders weten. Zij verwerken de bessen om die reden tot siropen, drankjes en jams tegen hoest. Van de vlierbloesems, die van mei tot juni massaal aan de takken hangen, wordt eveneens jam of limonade gemaakt of thee getrokken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s