Valencia sinaasappels

valencia-sinaasappel43Valencia sinaasappels zijn oorspronkelijk afkomstig uit Spanje en Portugal. Ze worden vaak perssinaasappels genoemd, maar zijn ook de voornaamste eetsinaasappels in de zomer. De Valenciasinaasappels hebben een hoog sapgehalte en worden omschreven als verfrissend, lekker en zoet. Als je nog eens bij de groenteboer of in de supermarkt bent, koop dan eens enkele kilo’s Valencia sinaasappels. Je kunt ze gemakkelijk pellen en in stukjes snijden om op te eten. Je kan ze ook gebruiken om je eigen vers sinaasappelsap te maken. Dat is het lekkerste! Denk eraan dat een sinaasappel of één glas sinaasappelsap de nodige dagelijkse hoeveelheid Vitamine C bevat. Sommige Valencia sinaasappels ondergaan een natuurlijk proces dat hergroenen wordt genoemd. Als de sinaasappels aan de boom blijven hangen gedurende de zomermaanden veroorzaakt de warme temperatuur een pigmentatie, namelijk chlorofyl. Daardoor krijgen de sinaasappels een groene tint. Door een gebrek aan vorst tijdens de rijping blijven ze meestal overwegend groen en missen ze vaak die dieporanje kleur. Koude nachten breken het chlorofyl af in de schil (hetzelfde effect treedt op in de herfst als de groene bladeren aan de boom verkleuren). Sinaasappels worden nooit bijgekleurd zoals vaak wordt gedacht. De oranje kleur zegt dus ook niets over de rijpheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s